הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים והקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה ע"ר גאים לפתוח את השנה השנייה של המעבדה לפיתוח סרטים עלילתיים קצרים של נשים ממגזרים שונים בחברה הישראלית
מטרות המעבדה הן לתמוך ביוצרות קולנוע העובדות על סרטים קצרים עצמאיים עוצמתיים, יצירתיים ומקוריים העוסקים במגוון נושאים המשקפים את החיים, החברה, המורכבויות והזהויות בישראל; להגדיל את אחוז הנשים המביימות סרטים קצרים עצמאיים; להגדיל את אחוז הסרטים העוסקים בפריפריה החברתית, תרבותית וגיאוגרפית; לתמוך בעשייה של יוצרות קולנוע המקדמות פרויקטים קצרים כחלק מעבודתן על סרטן הארוך הראשון; העמקה בהיבטי הבימוי כחלק מתהליך פיתוח של סרטים עלילתיים; קידום הקולנוע העלילתי הקצר בארץ.
במעבדה עד תשע משתתפות יזכו לליווי ותמיכה ממלווים ואנשי תעשייה מקצועיים בארץ ובעולם. בימי המעבדה הפרויקטים יפותחו הן מתוך דיאלוג צמוד על התסריטים והן מתוך מפגשים אישיים וסדנאות מעשיות על היבטי בימוי שונים (בדגש על טון הסרט, סאונד, ליהוק, שפה קולנועית), במטרה לשלב את נקודת המבט הבימוית עוד בשלב פיתוח הפרויקטים וכחלק מתהליך כתיבת התסריט. תכני הסדנאות יהוו חלק מהדיאלוג עם מלוות הפרויקטים ואף בין משתתפות המעבדה שיחלקו פידבקים על הפרויקטים במפגשים קבוצתיים שונים. כמו כן משתתפות המעבדה יזכו לקחת חלק באירועי התעשייה של הפסטיבל, ליהנות מהקרנות הסרטים ומפאנלים שונים.
המעבדה מיועדת לסרטים קצרים עלילתיים באורך של עד 15 דקות.
תנאי סף:
- בוגרות בתי ספר לקולנוע ו/או יוצרות עצמאיות אשר ביימו לפחות סרט קצר אחד שזכה לחשיפה בפסטיבלים בישראל ובחו"ל ו/או שודרו בגוף שידור.
- המעבדה אינה מיועדת לסרטי גמר.
- לא ניתן להגיש פרויקטים הנתמכים על-ידי קרן אחרת בתחום הסרטים הייעודיים ובתחום הסרטים האזוריים.
- תיק הגשה מלא על-פי דרישות ההגשה של המסלול.
- לתשומת ליבכם/ן: יש להגיש את כל חומרי ההגשה באופן אנונימי (ללא ציון שמות ופרטי המגישים) – החומרים הכתובים, הקישור לחומרים מצולמים של הפרויקט המוגש וקישור לעבודה קודמת, (למעט ביוגרפיה מקצועית המוגשת בקובץ נפרד שאינו עובר ללקטורים). הגשה שתכלול פרטים מזהים לא תיבחן על-ידי הלקטורים.
- תינתן עדיפות לפרויקטים ויוצרות מהפריפריה החברתית, גיאוגרפית ותרבותית.
הוראות ההגשה:
אנא הקפידו על הגשה מסודרת – כל החומר יהיה כתוב בעברית או ערבית, ברווח 1.5 וגודל אותיות רצוי: 12 – פונט "אריאל" או "דוד".
לתשומת ליבכם/ן – בטופס ההגשה המקוון יש לכתוב תקציר לפרויקט של עד 50 מילים.
- א. מסמך 1 [עד 17 עמודים] –
יש לצרף את כל המסמכים בקובץ אחד [Word או PDF], ללא ציון שמות ופרטי מגישי ההצעה (במאי/ת, תסריטאי/ת ומפיק/ה), לפי הסדר הבא:
- סינופסיס (עד עמוד)
- הצהרת כוונות (עד עמוד)
- תסריט מלא (15 עמודי תסריט)
- ב. תקציר ביוגרפיה מקצועית של הבמאית והמפיק/ה (עמוד אחד כ"א) (*לא יועבר לבחינת הלקטורים).
- ג. קישור לעבודה קודמת – לצפייה ישירה בלבד ( YouTubeאו Vimeo וכו') – ללא ציון שמות ופרטי מגישי ההצעה (במאי/ת, תסריטאי/ת ומפיק/ה).
- ד. חומרים ויזואליים התומכים ביצירה – דימויים הקשורים לעולם, טיזר, טסט עם שחקנים/דמויות (אפשר גם קטע שאינו חלק מהתסריט עצמו), לוקיישנים ועוד.
הקישורים לעבודה קודמת ולחומרים הוויזואליים צריכים להיות זמינים לצפייה ישירה במשך ארבעה חודשים לפחות. המעבדה שמה דגש על תכני בימוי, ולכן חובה לצרף חומרים כלשהם, ומומלץ שישקפו את טון הסרט ושפה ויזואלית.
התחייבות המגיש/ה:
- היוצרות שייבחרו להשתתף במעבדה לפיתוח סרטים קצרים מתחייבות לקחת חלק בכל ימי המעבדה שיתקיימו במהלך הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים בתאריכים 20-26/06/2021 ולהגיע למפגש הסיכום שיתקיים כחודש וחצי לאחר סיום המעבדה.
- המשתתפות מתחייבות לכלול קרדיטים בסרט הסופי ולציין את התמיכה בפיתוח הפרויקט של המעבדה לפיתוח קצרים, לפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים והקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה בנוסח קבוע ובצירוף לוגואים ו/או שקופית שיימסרו להן.
הגשות מתבצעות באמצעות טופס ההגשה המקוון בלבד
באתר הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה http://bit.ly/yeudi_NFCT
מועד הגשה אחרון: 09/02/2021 בשעה 24:00
לשאלות ופרטים נוספים ניתן ליצור קשר בדוא"ל: info@nfct.org.il // roni@nfct.org.il
בהצלחה,
צוות המעבדה לפיתוח סרטים קצרים של נשים
הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה ע"ר והפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים
קול קורא והוראות הגשה להורדה
תאריך פרסום: 01/01/2021