הרשמו לניוזלטר כדי לקבל חדשות ועדכונים על פעילות הקרן ומועדי הגשה
מעבדת הראף-קאט של דוקאביב והקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה מציעה ייעוץ מקצועי וחניכה עם מנטורים בכירים בינלאומיים לפרויקטים דוקומנטריים שנמצאים בעריכה בשלב ראף-קאט.
הקהל מוזמן ליומה הראשון של המעבדה – פרזנטציות ודיון בארבעת הפרויקטים הנבחרים
יום שני 15/05 || 11:00 || סינמטק 5
בימוי, עריכה והפקה: אוהד מילשטיין
מהתמונות של הורי כזוג צעיר עולות תחושות של אהבה ורומנטיקה. הרכות והאינטימיות מורגשת. חלום. 50 שנה לאחר מכן עולות שאלות מהותיות לגבי אהבתם. לאן נעלמה אותה אינטימיות? האם ניתן להפריח מחדש את אותה אהבה?
גופים תומכים: קרן רבינוביץ' || ערוץ 8
בימוי עריכה והפקה: הדרה אורן
הסרט מספר את סיפורם של אנשים החיים את מציאות הכיבוש ביומיום שלהם, מושפעים ממנו, לכודים בו, ומתמודדים עם השלכותיו. הוא מנסה לפענח ו"לפצח" את ההוויה הייחודית הזו, שיש בה כדי להאיר "תמונה" גדולה יותר.
בימוי ועריכה: שאולי מלמד | הפקה: גיל סימה
עמוס גוטמן הוא הקולנוען הישראלי הראשון שעסק בנושאים כמו הומוסקסואליות וגילוי עריות, והביא את הקאמפ והדקדנס למרכז הפריים. גוטמן שנפטר בגיל 38 ממחלת האיידס, המעיט בראיונות והעדיף להתבטא דרך סרטיו. מעטים זוכרים כיצד נשמע קולו. הסרט יביא את דמותו אל מול המצלמה, דרך חומרי ארכיון שטרם נראו והקלטות נדירות של ראיונות עם עמוס.
גופים תומכים: הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה || ערוץ 8
בימוי: אליה שוורץ | עריכה: מאיה קניג | הפקה: "דרומהפקות" – חגי ארד ואלעד פלג
מדענית טילים, אדריכל ומורה לתנ"ך נסחפים אל הים התיכון למאבק על החיים ועל המוות מול אסדת גז ענקית. דרך רגעים אינטימיים בתוך משפחותיהם הקטנות, מתגלה הסיפור הגדול של משבר האקלים והקשר הישיר שלו לתעשיית הגז.
גופים תומכים: קרן מקור || קרן קולנוע גליל || פותח במסגרת חממת הנשים של הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה
ז'ואל אלכסיס, ילידת בלגיה, גרה בתל-אביב ונמנית עם עורכות הסרטים המובילות בארץ. היא עורכת
סרטים דוקומנטריים ובדיוניים באורך מלא זה 20 שנה. הסרטים שהיא ערכה הוקרנו בפסטיבל קאן, באידפא, בסאנדנס ובפסטיבלים רבים אחרים. בין הסרטים שערכה אלכסיס לאחרונה: "Speer Goes to Hollywood" (הוקרן בפסטיבל ברלין 2020), "פגות תוקף" (זוכה פרסי הבימוי והעריכה בדוקאביב 2019, הוקרן גם בטרייבקה ובהוט-דוקס), "מוחי" (זוכה דוקאביב 2017, הוקרן גם באידפא) ו"עד קצה הזריחה" (זוכה הפרס הגדול בדוקאביב 2015, הוקרן גם בפסטיבל פסטיבל ויז'ן דו ריל בשווייץ). אלכסיס היא גם יועצת עריכה, ובשנים האחרונות היא ייעצה בין היתר לעורכי הסרטים "Cinema Morocco") הוקרן בפסטיבל הקולנוע של לייפציג ב-2018 ובדוקאביב ב-2019), Silas" " (הוקרן בפסטיבל טורונטו 2017), ו"להיות מי שהייתי" (זוכה פסטיבל ברלין 2017). ז'ואל אלכסיס מלמדת בסדנת העריכה של סאנדנס, ב"דוק קמפוס" וב"אסודוק", וחברה בצוות היועצים של "ראף קאט סרוויס".
טרזה מנהלת אתCPH:FORUM פלטפורמת ההפקה והמימון של CPH:DOX פסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי הבינלאומי בקופנהגן. כמו כן, היא יועצת לתוכנית הבינלאומית של קרן "צ'יקן אנד אג פיקצ'רז" הממוקמת בניו-יורק ובסן-פרנסיסקו ומעניקה מימון והכשרה ליוצרות קולנוע דוקומנטרי. ב-2009, לאחר שסיימה את לימודי הקולנוע בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה של פראג בהתמחות בקולנוע דוקומנטרי, ביימה טרזה סרטים דוקומנטריים קצרים, ובהם הסרט זוכה הפרסים "Double Life of Saint Vit" . נוסף על כך, היא ניהלה את התוכנית של סדנת הראף קאט הבינלאומית dok.incubator ואת השלוחות המקומיות שלה (DOK.Restart בפולין, DOK.SK בסלובקיה ו-dok.elevator , המיועדת למפיקים מהמדינות הנורדיות), ועמדה בראש תחום התעשייה בפלטפורמת "איסט דוק", פורום הפיצ'ינג ושוק הקופרודוקציות הגדול ביותר ליוצרי מזרח אירופה ומרכזהּ.
עורך קולנוע וטלוויזיה בעל יותר מ-25 שנות ניסיון. מאז סיום לימודיו בבית הספר לקולנוע של דנמרק ב-1989 שיתף פעולה עם במאים רבים, ובהם לארס פון טרייר, יונאס קורנל, אקה סנדגרן, ינס ג'ונסון, רומלה המריך, הנריק רובן גנז, אנה ויבל ואולה בורנדל. בשנים 2007–2010 היה תומאס חבר במועצת הקולנוע של המכון הדני הלאומי לקולנוע וייצג את דנמרק בקרן האירופית יוראימג'ז. כיום הוא מנהל את תחום העריכה בבית הספר הדני לקולנוע ומדריך סטודנטים בעריכת סרטים תיעודיים ובדיוניים לצד עמיתו, הבמאי ארנה ברו. נוסף על כך, תומאס קראג עורך ומפקח על עריכה של יצירות קולנועיות מרחבי העולם ומנחה סדנאות בבתי ספר לקולנוע ואוניברסיטאות, בעיקר במדינות הנורדיות. השנה הוא גם אחד המנחים בחממת dok.incubator.
דאן ורמיולן (יליד 1985) הוא מנכ"ל שותף בחברת ההפצה ההולנדית "סינמה דליקטסן", המתמחה בסרטים דוקומנטריים. הוא אמון על ההיבט התפעולי בחברה ועל הניהול השוטף של תחומי הרכש וההפצה. בין היתר השתתף ורמיולן בהפצת הסרטים "ורמיר מקרוב", "קולקטיב", "החפרפרת", "המערה", "מעשה בהרג", "CitizenFour", "אני לא הכושי שלכם", "קדי: החתולים של איסטנבול", ו"וינר". ורמיולן הוא מרצה אורח קבוע באקדמיה לקולנוע של הולנד, שופט בפסטיבלים כגון דוקוויל ודוקאביב וחבר בוועדות הלקטורה של פורום אידפא, של הקרן הבינלאומית שלו, "אידפא ברתה", ושל פלטפורמת הסטרימינג "Cinetree". לפני שהצטרף לסינמה דליקטסן עבד בפסטיבל אידפא.